Lost In Translation

Aiming to find more places to be lost in; more places to come home to

Instagram weekly II

Kategori: Miscellaneous

Lite saker som har hänt genom min instagramlins de senaste veckorna:
Farmor och farfars matsal på Linnéplatsen i Göteborg.
Lite 50-talskänsla påväg till stranden i Påvelund.
Liten sneaky själv-bild genom en av IKEA's fina speglar och framförallt guldramar! Med nya monki-väskan vid min sida. 150 kr totalvärt om någon undrar.
Pimpat mina runda  Musse Pigg ASOS-glasögon för ett lite spexigare utseende till vardags-edgen.
Bror min på hans 13-årsdag. Här återupptäcker han sitt gamla Nintendo.
Ett fantastiskt tak på en herrgård vi stannade förbi innan vi åkte till Ronneby och till mormor.
Och sist men inte minst, ett lite fint budskap på Norska till er alla för att sprida min nya 17-års visdom.
 
Det var de senaste två veckorna det, hoppas ni har det gött, snart kommer nog lite mer bilder från Ronneby och Göteborgs-resorna. 
/ fortsätt simma folks
 
 
 

I London blev en del av mig kvar, London fånga mitt unga hjärta

Kategori: Travels

OK jag har inte lagt upp ett inlägg på länge. Men det bryr jag mig inte ritkigt om. Faktum är att bloggen för mig känns som en lite mindre personlig dagbok där jag kan lasta av det jag känner för när jag känner för det. Och just nu känner jag för det. Trots att sommaren är den årstid jag bland annat fyller år på och den jag brukar vara som lyckligast på med tanke på vädret så kan jag aldrig hjälpa att sakna saker. Jag saknar framförallt vintern och hösten och löven i alla olika färger och skidåkning och jul och advent och lussebullar. Men det jag saknar mest av allt är inte en årstid eller ett ting riktigt. Det är en stad, som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. En stad som ligger i ett land jag känner att jag delvis tillhör. Ja, London måste vara en av mina absolut favoritplatser på jorden. Och innerst inne är jag väl lite av en Britt. Eller ja, ganska mycket kanske. Trots att den australensiska dialekten sviker det påståendet från tid till tid. Saknaden av denna stad och detta land har väl främst sin grund i den personen jag blir när jag är där. Varje gång jag är där känns det som att en liten pusselbit av mig själv sätts ihop med resten av mig och jag kan på något sätt vara precis den fulländade versionen av mig själv som jag vill/ska/bör vara. Jag kan verkligen se mig själv bli gammal där, leva ut mitt liv där. Innan jag har rest runt världen förstås. För att försöka få er att få grepp om hur mycket jag verkligen älskar den här staden, för att inte tala om personen jag var där med, bästa Nina, så följer lite bilder på vår april resa dit. Min nionde gång var det i denna förtrollande och samtidigt förbaskat kalla stad.

Rödhårig var jag.
Glada tjejoor på Urban.
 Och ja, ungefär så var vår London-resa april 2013 i 9 bilder.
Vi hörs/ hejsvejs
 
 
 
 

Iraklion, småstadsidyll och aircondition förkylning

Kategori: Travels

Igår var vi i Iraklion, ett jävlans jobb är det att köra dit men å andra sidan så satt ju inte jag precis bakom ratten. Än. Men bytet från småstad och lantliv till storstad och LIV är lite sällsynt för våra resor hit så detta var i sig en nyttig upplevelse för oss. Vi är ju så illa vana vid små orter som Fragokastello så storstadsbesöket var efterlängtat. Till en början. Framemot lunch och hungern kickade in när vi försökte hitta ett gyroshak landade vi på något sätt på ett turist ställe med en heroinist till servitör och en gyros med benknottor i till 99%. Trots detta så repades dagen, jag åt för 2a gången i mitt livet frusen yoghurt med jordgubbar och valnötter. Det var en förvånansvärt god blandning. Sen så shoppade jag en del, hehe.... Vissa grejer till kompisar, men mestadels till mig själv. Ska försöka lägga upp sen. Och så blev mamma sjuk av airconditonen så vi får se om det blir något besök till de arkeologiska utgrävningarna Festos och Ayia Triada imorgon. Här följer iaf lite bilder på dagarna


vi hörs/ ha det göööött